NYHEDER

Loopy Day: Frost
Ny CD-udgivelse
4 nye storladne, mørke og isnende guitar-kompositioner.
læs mere her

Ny digital udgivelse
Den Københavnske new wave/industrial duo Grotesques kassette-udgivelse "Grotesque Igen !!" fra 1982 er nu udgivet digitalt og kan findes på de fleste streaming-tjenester.
(Grotesque skiftede senere navn til Cat's Cradle)
læs mere her

Ny Digital udgivelse
Liveoptagelse fra 12/3 1985 i Barbue med industrial/postpunk-duoen Cat's Cradle - nu udgivet digitalt.
læs mere her

Ny digital udgivelse!
De to gamle kassette-udgivelse "Return" og "The Minx" fra 1987 af den Københavnske postpunk duo Cat's Cradle er nu samlet i denne digitale udgivelse og kan findes på de fleste streaming-tjenester.
læs mere her


DET MUSIKALSKE GULV


En Lyd- & Lys-installation af jbrandtp

Det Musikalske Gulv er en interaktiv lyd, lys & bevægelses installation, der henvender sig primært til børn. Den er skabt til udstillingen "Art Machine" i Nikolaj Kirke, Kbh., foråret 93, hvor den var en stor succes for alle nysgerrige børn og voksne.

Det Musikalske Gulv er opbygget som en kube på 4X4X4 meter. Kubens gulv er i hvert hjørne placeret på en kraftig fjeder, der er forbundet med sensorer. Det er bl. a. gulvets fjedrende egenskaber, og den fysiske udfoldelse, der er forbundet med at sætte gulvet i bevægelse, der appellerer til børn. Kubens vægge er indvendig beklædt af lyspaneler, der kan tændes og slukkes, og på den måde danne mønstre. Bevægelserne bliver registreret af Det Musikalske Gulvs computer, der omsætter dem til musik og lysmønstre.

indvendigt view af Det Musikalske Gulv

Udvendigt ligner Det Musikalske Gulv en forstørret printplade eller mikrochip. Pærer tændes og slukkes i samme rytme som musikken, der strømmer ud indefra. Når man træder ind i installationen, træder man ind i en elektronisk verden. Musik og lys følger ens bevægelser. Måske er man et damplokomotiv, der tøffer rundt. Senere er man måske en ridder, der har forvildet sig ud i en sump fuld af kvækkende frøer. Rustningen rasler når man bevæger sig og skræmmer frøerne. Der er 15 forskellige små musikalske historier, der spænder fra fuglekvidder, over klassisk strygekvartet til tekno-musik. Med nogle af lydprogrammerne kan man lave sine egne melodier ved at bevæge sig rundt på gulvet, mens installationen laver akkompagnementet, andre er som ovenfor beskrevet lydbilleder.

Det Musikalske Gulv er skabt a komponisten jbrandtp.
Det Musikalske Gulv er bygget a Geert Christoffesen og Jeppe Sørensen, og dekoreret af Anne Beatrice Brandt-Pedersen.

Det Musikalske Gulv er støttet af Statens Musikråd.
Desuden har Danmarks Tekniske Universitet (DTU) bidraget med teknisk knowhow ved Dr. Claes Dyrbye, Henning Rasmussen og Anders Brink.