NYHEDER

Ny (gammel) digital udgivelse: Jakob Grotesque - Cassiopeia
Denne lille perle blev skabt i 1989. Nu er den endelig tilgængelig på Spotify og Apple Play.
læs mere her

Ny (gammel) digital udgivelse: Jakob Grotesque - Andromeda
Skabt i 1990 men aldrig tidligere udgivet. Nu er den endelig tilgængelig på Spotify og Apple Play.
læs mere her

Loopy Day: Frost
Ny CD-udgivelse
4 nye storladne, mørke og isnende guitar-kompositioner.
læs mere her


JBRANDTP - SITTING OUT


(SpaceController Records - SPACD 07 - 2006)

I løbet af de mere end 70 minutter, cd'en varer, bygger jbrandtp lag på lag af meget komplekse støjflader. I nogle passager er der over 50 forskellige lydlag lagt ind over hinanden. Resultatet er på en gang tilbagetrukket og stilfærdigt og samtidig et meget foruroligende og pågående abstrakt lydunivers.
Jbrandtp anbefaler på omslaget at man lytter til cd'en på et meget kraftigt lydniveau, og helst i mørke, for at finde den nødvendige lytte-koncentration, der får kompositionen til at åbne sig.

Den flertydige titel underbygger cd'ens kompleksitet.

Begrebet "Sitting Out" ("udesidning" eller "sidde ude") kendes fra oldnordisk som "Útesita" eller "Útiseta". Det er et ritual, hedninger bruger for at komme i kontakt med naturens kræfter (guderne). Man sætter sig alene et afsides sted gennem en hel nat. Der hersker uenighed om det var en form for shamanisme, men under alle omstændigheder, er det nemt at forestille sig, at man netop fordi, det var mørk, skærpede høreindtryk, og derved nemmere kunne høre ting, man senere kunne tolke som gudernes stemmer.

Læs mere om udesidning HER og HER

Begrebet "Sitting Out" findes også f.eks i kortspillet Poker, hvor det er betegnelsen for at stå en runde over, eller sidde ude, mens de andre spiller videre. Hvis man er ude i mere end 15 minutter bliver man fjernet fra spillet og kan således ikke vende tilbage.

Kompositionens undertitler, der er de 16 floder der flyder til hedningernes dødsrige Hel, antyder også et dødstema.

Cd'en kan bestilles ved at sende en mail til post@spacecontroller.dk